Lähetä kaverille

Sähköposti lähetetty!

Ajankohtaista kuntomaailmassa

IISEE sisäpyöräily on pop!

Julkaistu: 02.10.2014

Sisäpyöräily on pop!

Tiesitkö, että sisäpyöräily on Kuntomaailman ensimmäinen ryhmäliikuntatunti? Kuntomaailma on tarjonnut sisäpyöräilytunteja jo vuodesta 1996 lähtien ja varmasti kaupungin laajimmin Seppälästä keskikaupunkiin, unohtamatta aurinkoterassia.

Ryhmäliikuntavastaavamme Peltosen Nina on ohjannut sisäpyöräilyä Kuntomaailmassa vuodesta 1999. Haastattelimme Ninaa.

Miten päädyit ohjaamaan sisäpyöräilyä?

Innostuin sisäpyöräilystä opiskellessani liikunnanohjaajaksi ja kouluttauduin Reebook spinningohjaajaksi Lahdessa vuonna 1998. Silloin laji tuntui uudelta ja houkuttelevalta ja mikäpä oli sen mukavampaa kuin polkea pyörää hyvän musiikin soidessa, ja samalla sai hyvän treenin. Ensimmäiset omat sisäpyöräilytunnit ohjasin vuonna 1999 Kuntomaailmassa, ja sillä tiellä vieläkin ollaan.

Millaista sisäpyöräily oli sen alkuaikoina?  

Alkuhuuman jälkeen alettiin käyttämään paljon erilaisia "kikkailuja", jotta tuntiin tulisi vaihtelua ja asiakkaat viihtyisivät. Poljettiin tangon päällä matalana "luolassa", poljettiin ylämäkiä satulan takana ja hurjimmat nappasivat jopa koko satulan pois käytöstä, ja yläkroppaa vahvistettiin punnertamalla kohti ohjaustankoa. Oliko tässä mitään järkeä? Näin jälkeenpäin ajateltuna ei todellakaan. Tunnit vaihtelivat myös liian paljon ohjaajan mukaan, ja tunnit olivat joko kovia tai tosi kovia. Asiakkaat kokivat tunnit liian rankoiksi, eikä tunneille ollut enää mukava tulla uudestaan.

Millaisia sisäpyöräilytunnit ovat nyt?  

Muutama vuosi sitten oli aika uudistaa Kuntomaailman sisäpyöräilytunteja. Päädyimme tällöin suomalaiseen IISEE-konseptiin, koska halusimme tarjota asiakkaillemme lupaamamme tasoiset ja laadukkaat tunnit. IISEE-tunnit rakennetaan tietyn konseptin mukaan, joten ne ovat tasalaatuisia ja turvallisia. Kaikki sisäpyöräilyohjaajamme ovat koulutettuja ja päivittävät tietojaan vuosittain. Kesällä saimme Kuntomaailmaan uudet Keiserin pyörät, jotka takaavat vieläkin paremman ajonautinnon. Uudet pyörät helpottavat rakentamaan juuri oman kunnon mukaisen tunnin, sillä vastukset sekä pyöritysnopeudet on aikaisempaa helpompi löytää juuri oikealle tasolle.

Mitä hyötyä sisäpyöräilystä on?

Sisäpyöräily parantaa arjessa jaksamista, sillä se harjoittaa verenkierto- ja hengityselimistöä. Lisäksi jalkojen eri lihasryhmät aktivoituvat monipuolisesti.

Kenelle sisäpyöräily sopii?

Kaikille! Koska se on helppoa ja turvallista. Sisäpyöräily on nivelystävällistä, joten se sopii myös esim. ylipainoisille ja tuki- ja liikuntaelimistön ongelmista kärsiville. Tunteja on kolmen eritasoisia kevyestä raskaaseen, ja jokainen voi itse säädellä kuormitusta oman kuntonsa mukaan. Esim. IISEE Lime sopii aloittelijan ensimmäiseksi tunniksi, mutta myös aktiiviliikkujan ylläpitäväksi harjoitukseksi.  

Kyselimme asiakkailtamme viime viikonvaihteen – tuntien jälkeisiä fiiliksiä.

Miksi osallistuit IISEE -tunnille?

”Tehokasta, hiki virtaa, hyvät pyörät ja osaavat ohjaajat.”

”Hyvä laji kohottaa kuntoa. Mielekäs liikuntamuoto.”

”Hyvät ohjaajat, tukee salitreeniä.”

”Mukavan leppoisaa aerobista treeniä.”

”Itselle sopivaa nivelystävällistä liikuntaa. Käyn yleensä Lime-tunneilla, kun on mukava, lyhyt treeni.”

Millaista hyötyä saat IISEE sisäpyöräilytunneista?

”Kunnonkohottamista ja ylläpitämistä.”

”Kestävyys lisääntyy.”

”Kunto noussut mukavasti siitä, kun aloitin.”

”Mukavaa peruskuntoliikuntaa, ryhmän ja musan fiilis tsemppaa.”

”Kunnon ja mielen kohotus, painonhallinta.”

”Hyvä olo tunnin jälkeen, kunto pysyy yllä.”

”Jaksamista, hyvä mieli.”

Mikä IISEE-tunneilla on parasta?

”Hyvä ohjaus ja musiikki.”

”Nopea tempo ja hiki.”

”Hyvä meininki, tehokasta ja helppoa kunnonkohotusta.”

”Saa itse säädellä vastuksen.”

”Kunto kohenee.”

”Uudet pyörät”

”Hiki ja sykkeen kohottaminen.”

 

Perjantaina 10.10. Nina ja Katri ohjaavat retro-teemalla IISEE Aero –tunnin Kuntomaailman 20-vuotisjuhlan kunniaksi. Tunti poljetaan 90-luvun musiikin tahtiin, tervetuloa!

Tervetuloa myös muille Kuntomaailman IISEE-tunneille kohottamaan kuntoa hyvän musiikin siivittämänä!

Terveisin, Kuntomaailman IISEE-ohjaajat

Sivumme Facebookissa Sivumme Twitterissä